duminică, 21 octombrie 2012

Restaurant Locanta Jaristea


"Nemurirea oamenilor s-ar stinge de nu ar avea in cuget lucrurile trecute"

Vom merge incet in Bucurestii vechi plecand urechea la povestirile de ieri sau de demult pe care zidurile vechi si locurile batatorite de veacuri le mai soptesc inca celor ce vor sa asculte. Nimic nu este mai straniu , mai ciudat si in acelasi timp mai poetic ca nasterea orasului Bucuresti , pe malurile Dambovitei care curgea in voie limpede si spumoasa , ape in care s-au oglindit Curtea Veche , Curtea Arsa , Curtea Brancoveanului , Casele Dudestilor , Casele Golestilor , Casele Vacarestilor ... 
Restaurantele si hotelurile , Hugues(primul din oras) in fata teatrului , Grande Hotel(azi Continental) , Restaurantul Otetelesanu(azi Palatul Telefoanelor) , Gradina Rasca(azi Arhitectura , hotel si restaurant Boulevarde , Hotel De France langa C.E.C. , Hotel restaurant Athenee Palace(azi Hilton) aici se ingramadea protipendada dupa moda pariziana venite in birje elegante cu muscali in catifele verzi pana-n pamant.
Jaristea e unul dintre restaurantele celebre ale Bucurestiului, mereu plin seara, cu toate ca e situat intr-o zona in care nimeni nu ar fi putut crede ca ar putea rezista un restaurant. Succesul si-l datoreaza spectacolului de dupa ora 21, cu muzica veche si cu dansatori si dansatoare care fac risipa de senzualitate. Mancarea e spectaculos prezentata, cu ceremonial si cu spectacol. Amenajarea si decorurile sunt si ele spectaculoase, foarte gustate de catre straini si ceva mai putin de catre "ai nostri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu